Pa (Sense gluten II)

Seguim amb el tema del pa! Per als que vulgueu endinsar-vos en aquest món aquest és un post variat perquè pugueu veure la de possibilitats que hi ha amb una mateixa massa.

Em penso que no he seguit una mateixa recepta de pa amb la de vegades que porto fent-ne! (Bé, seguint la recepta sí, però reinventant-la a cada moment!)

PA RODÓ AMB NOUS I LLAVORS

Amb la recepta que teniu a l’entrada de Pa Sense Gluten he fet algunes d’aquestes variacions (i més que no recordo!):

 

  1. 250gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d’arròs integral + 250gr de llavors mòltes (lli, sèsam, pipes de carbassa, de girasol, chía…)
  2. 250gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d’arròs integral + 250gr de maicena -> La maicena hi dóna molta més esponjositat! Si en podeu i voleu consumir la podeu tenir en compte.
  3. 500gr de farina de blat sarraí + 250gr de maicena
  4. 500gr de farina de blat sarraí + 250gr de maicena + 4 grans d’all trossejats + 1 cullerada sopera d’herbes provençals
  5. 400gr de farina de blat sarraí + 200gr de farina d’Amarant + 150gr de farina d’arròs integral
  6. 400gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d’arròs integral + 100gr de nous i dàtils
  7. 450gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d’arròs integral + 100gr d’olives trosejades + romaní fresc a trossets (el de la foto de sota)

 

MASSA PEL PA D’OLIVES

I una infinitaaaaat més de combinacions en les que sol haver-hi una proporció de 750gr d’ingredients en sec (sense comptar la sal i el psyllium) per uns 590 d’aigua.

Fins i tot un dia vaig provar de fer com una base de crackers-pastís-pizza afegint trossets de poma, avellana i canyella en pols a la massa i va quedar sorprenentment bona!

I és que a vegades ens hem de deixar anar i provar… Què hi perdem? Si un dia no surt com esperàvem (negativament parlant) ja haurem après que aquella combinació no és la més adequada i cambiarem de rumb!

Us deixo amb algunes imatges més d’alguns dels meus estimats pans perquè us aneu inspirant! 🙂

COCA-BASE AMB POMA, AVELLANES I NOUS

PA AMB LLAVORS VARIADES

PA AMB OLIVES

PA DE MOTLLE AMB PIPES

A veure si amb aquesta nova entrada us animeu a provar!

No Comments

Si quieres puedes dejar un comentario. Gracias!